Butik

I butiken har vi stort sortiment med vacker keramik från Marocko och Italien och andra handplockade ting som ljusstakar, tyger, kuddar etc.

Under sommaren har vi även ett brett utbud av kryddor och örter som passar till trädgården såväl som till  matlagningen.

Våra citronträd bär frukt långt in på hösten. Vi har även fikon-, oliv- och limeträd. Köp dina favoriter och skapa dig en egen Medelhavsoas hemma.

Vi säljer flera Italienska ekologiska delikatesser såsom oliver, olivolja, fikomarmelad, kapris samt parmesanost med fantastiska smaker.

Hos oss hittar du även olika sorters teracottakrukor, trädgårdskonst och blommor eftersäsong.

Butik


Varmt välkommen till vår lilla butik och växthus mitt på Söderslätt. 
Här hittar du Italienska ekologiska delikatesser, såsom prisbelönta olivoljor,
oliver, soltorkade tomater, marmelader, parmesanost, pasta och annat gott. 


I vår mysiga butik kan du njuta i lugn och ro i härlig miljö och du kan hitta presenter till nära och kära. Här kan du välja bland våra medelhavsväxter, kryddor och örter, allt efter säsong med bra kvalité. Här finns även ett stort utbud av Marockans keramik, terrakottakrukor och inredning med inspiration från Medelhavet. Allt är noga och omsorgsfullt utvalt och strävar alltid att hitta det som är unikt och inte finns överallt. 


Medelhavsväxer


Nästan alla medelhavsväxter trivs i kruka här på Söderslätt. Citrusfrukter vill dock flytta inomhus när frosten har slagit till. Fikon trivs väldigt bra i vårt klimat och kan tåla temperaturer ner till -10 C utan att skadas. Du kan enkelt göra fikonmarmelad själv.


Om du fått ohyra på dina växter kan du spraya på denna lösning:

1 liter vatten,2 cl T-sprit,3 cl grön såpa,2 cl atamon

Spraya 3 gånger med 10 dagars mellanrum.